Töltött saláta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 4 nagy fej saláta
  • 50 dkg sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál csombor
  • 1 kávéskanál kapor
  • 1 kávéskanál 10%-os ecet
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A megmosott salátaleveleket szétfejtegetjük, közepére behelyezzük a rizzsel, fűszerekkel elkevert darált húst, a leveleket összehajtjuk és cérnával átkötjük. Annyi sós vizet öntünk rá, hogy a salátát jól ellepje. A vízbe csombort, kaprot teszünk, kevés világos vajas rántással levét besűrítjük. Ízlés szerint ecetezzük. A fejeket négyfelé vágva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.