Töltött saláta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 4 nagy fej saláta
- 50 dkg sertéshús
- 15 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál csombor
- 1 kávéskanál kapor
- 1 kávéskanál 10%-os ecet
- 1 csipet őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés
A megmosott salátaleveleket szétfejtegetjük, közepére behelyezzük a rizzsel, fűszerekkel elkevert darált húst, a leveleket összehajtjuk és cérnával átkötjük. Annyi sós vizet öntünk rá, hogy a salátát jól ellepje. A vízbe csombort, kaprot teszünk, kevés világos vajas rántással levét besűrítjük. Ízlés szerint ecetezzük. A fejeket négyfelé vágva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.